KARGOLAR, DOLANDIRICILARA YARDIMCI MI OLUYOR?

06.05.2021 - 11:31, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

KARGOLAR, DOLANDIRICILARA YARDIMCI MI OLUYOR?

Salgınla birlikte artan internet alış-verişlerinde, alavere dalavere oyunları da arttı. Sosyal medyalardan paylaşılan ve reklamı yapılan ürünlerin asıllarının tüketiciye ulaştırılmadığı belirtiliyor. Bu arada özellikle 2 kargo şirketinin de bu dolandırıcılara hizmet ettiği belirtiliyor. Dolandırılan vatandaşlar ise ne yapacağını bilmiyor.
Tüm dünyayı 1 yılı aşkındır uğraştıran Covid 19 salgını, insanlarda yeni alışkanlıkları da beraberinde getirdi. Başta, İnternet alış-verişlerini arttırdı. Kötü niyetli dolandırıcılar bu alanda da her yönüyle yüzü gösteriyor. Vatandaşlar, her türlü dolandırılmaya ve kandırılmaya devam ediyor. Bu düzenbaz dolandırıcıların baş yardımcıları da bazı kargo şirketleri olduğu konuşuluyor. Hatta ortaklaşa çalıştıkları bile iddia edilir duruma geldi. VATANDAŞLAR NE YAPACAĞINI BİLMİYOR Sosyal medyadan ve sitelerden allanıp, bulanıp reklamı yapılan markalardan alış-veriş yapan tüketiciler, kargo eline ulaştığında şaşkına dönüyor. Satın aldığı ürün yerine sahte ürün kendisine teslim ediliyor. Ödemesini de yaptığı için artık iş işten geçmiş oluyor. Tabii, iade içinde karşısında muhatap bulamıyor. İadeyi alsa bile, kargonun bu kusurlu malı nereye teslim ettiği ise bilinmiyor. Hadi hayırlı işler. Artan dolandırıcılık olaylarında kargo şirketlerinin bazısı bu hilekarlara hizmet ettiği dillendiriliyor. Özellikle mağdurlardan gelen bilgilere göre, MNG ve ARAS kargo şirketlerinin adları geçiyor. Vatandaşlar, daha dikkatli olmalı, bu kargo şirketleri de kendilerini bir şekilde temize çıkarmalıdır iş işten geçmeden diye konuşuluyor. Dolandırılan ve kandırılan saf vatandaş ne yapacağını bilmiyor.
Salgınla birlikte artan internet alış-verişlerinde, alavere dalavere oyunları da arttı. Sosyal medyalardan paylaşılan ve reklamı yapılan ürünlerin asıllarının tüketiciye ulaştırılmadığı belirtiliyor. Bu arada özellikle 2 kargo şirketinin de bu dolandırıcılara hizmet ettiği belirtiliyor. Dolandırılan vatandaşlar ise ne yapacağını bilmiyor.

Tüm dünyayı 1 yılı aşkındır uğraştıran Covid 19 salgını, insanlarda yeni alışkanlıkları da beraberinde getirdi. Başta, İnternet alış-verişlerini arttırdı. Kötü niyetli dolandırıcılar bu alanda da her yönüyle yüzü gösteriyor. Vatandaşlar, her türlü dolandırılmaya ve kandırılmaya devam ediyor. Bu düzenbaz dolandırıcıların baş yardımcıları da bazı kargo şirketleri olduğu konuşuluyor. Hatta ortaklaşa çalıştıkları bile iddia edilir duruma geldi.

VATANDAŞLAR NE YAPACAĞINI BİLMİYOR

Sosyal medyadan ve sitelerden allanıp, bulanıp reklamı yapılan markalardan alış-veriş yapan tüketiciler, kargo eline ulaştığında şaşkına dönüyor. Satın aldığı ürün yerine sahte ürün kendisine teslim ediliyor. Ödemesini de yaptığı için artık iş işten geçmiş oluyor. Tabii, iade içinde karşısında muhatap bulamıyor. İadeyi alsa bile, kargonun bu kusurlu malı nereye teslim ettiği ise bilinmiyor. Hadi hayırlı işler. Artan dolandırıcılık olaylarında kargo şirketlerinin bazısı bu hilekarlara hizmet ettiği dillendiriliyor. Özellikle mağdurlardan gelen bilgilere göre, MNG ve ARAS kargo şirketlerinin adları geçiyor. Vatandaşlar, daha dikkatli olmalı, bu kargo şirketleri de kendilerini bir şekilde temize çıkarmalıdır iş işten geçmeden diye konuşuluyor. Dolandırılan ve kandırılan saf vatandaş ne yapacağını bilmiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.