MASKİ’den 17 İlçede 455 Kilometrelik Dere Temizliği

BELEDİYE 16.05.2019 - 10:03, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

MASKİ’den 17 İlçede 455 Kilometrelik Dere Temizliği

MASKİ Genel Müdürlüğü, bugüne kadar Manisa genelinde 455 kilometrelik dere temizlik çalışması hayata geçirerek, hem çevre kirliliğine hem de taşkınlara sebep olan 611 tonluk rüsubatı dere yataklarından uzaklaştırdı.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisalıların daha sağlıklı bir çevreyi paylaşmalarının yanı sıra, onlara daha güvenli bir ortam sunmak adına il genelinde dere temizlik çalışmalarını sürdürüyor. MASKİ bu amaçla, kurulduğu 2014 yılından bu yana 455 kilometrelik dere temizlik işi gerçekleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığınca 17 ilçede tamamlanan bu çalışmalar sonucunda, dere yataklarından toplamda 611 ton yabancı madde çıkarıldı. Bitki kalıntıları, ambalaj atıkları gibi maddelerden oluşan rüsubatların temizlenmesi sayesinde, hem yağışlı havalarda dere yatağının aldığı su kapasitesinin düşmesi önlendi hem de çevre kirliliği ortadan kaldırıldı. “DAHA SAĞLIKLI BİR ÇEVREDE YAŞAMAK VATANDAŞIMIZIN HAKKI” MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran, “Kurumumuz bünyesinde hayata geçirdiğimiz her çalışmada öncelikli amacımız doğanın dengesine katkı sağlayarak, olası zararların meydana gelmesini önlemektir. Daha sağlıklı bir çevrede yaşamak, her yeni günde daha rahat bir nefesle uyanmak her vatandaşımızın temel hakkı ve bizler de bunu sağlamak amacıyla görev başındayız. Dere taşkınlarına yönelik tedbirler arasında yürüttüğümüz dere temizlik çalışmalarının da önemi oldukça büyük. Bu taşkınlardan kaynaklı herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmaması adına ekiplerimiz yaz kış çalışmalarına ara vermeden rutin temizlerini sürdürüyorlar.”dedi.
MASKİ Genel Müdürlüğü, bugüne kadar Manisa genelinde 455 kilometrelik dere temizlik çalışması hayata geçirerek, hem çevre kirliliğine hem de taşkınlara sebep olan 611 tonluk rüsubatı dere yataklarından uzaklaştırdı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisalıların daha sağlıklı bir çevreyi paylaşmalarının yanı sıra, onlara daha güvenli bir ortam sunmak adına il genelinde dere temizlik çalışmalarını sürdürüyor. MASKİ bu amaçla, kurulduğu 2014 yılından bu yana 455 kilometrelik dere temizlik işi gerçekleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığınca 17 ilçede tamamlanan bu çalışmalar sonucunda, dere yataklarından toplamda 611 ton yabancı madde çıkarıldı. Bitki kalıntıları, ambalaj atıkları gibi maddelerden oluşan rüsubatların temizlenmesi sayesinde, hem yağışlı havalarda dere yatağının aldığı su kapasitesinin düşmesi önlendi hem de çevre kirliliği ortadan kaldırıldı.

“DAHA SAĞLIKLI BİR ÇEVREDE YAŞAMAK VATANDAŞIMIZIN HAKKI”

MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran, “Kurumumuz bünyesinde hayata geçirdiğimiz her çalışmada öncelikli amacımız doğanın dengesine katkı sağlayarak, olası zararların meydana gelmesini önlemektir. Daha sağlıklı bir çevrede yaşamak, her yeni günde daha rahat bir nefesle uyanmak her vatandaşımızın temel hakkı ve bizler de bunu sağlamak amacıyla görev başındayız. Dere taşkınlarına yönelik tedbirler arasında yürüttüğümüz dere temizlik çalışmalarının da önemi oldukça büyük. Bu taşkınlardan kaynaklı herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmaması adına ekiplerimiz yaz kış çalışmalarına ara vermeden rutin temizlerini sürdürüyorlar.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.