MUHTARLARIN GÜNÜ ALAŞEHİR'DE KUTLANDI

21.10.2021 - 08:47, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

MUHTARLARIN GÜNÜ ALAŞEHİR'DE KUTLANDI

Tüm yurtta olduğu gibi 19 Ekim Muhtarlar Günü Alaşehir’de de kutlandı. Kutlama komitesinin hazırladığı tören Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi. Kaymakam Abdullah Uçgun, törenin ardından muhtarları makamında kabul etti.
19 Ekim Muhtarlar günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Parti temsilcileri, Alaşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Şevket Çömçömoğlu ve mahalle muhtarları katıldı. Törenin ardından Kaymakam Uçgun, mahalle muhtarlarını kaymakamlıkta kabul etti. UÇGUN: HALKIMIZLA DEVLET KURUMLARI ARASINDA KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRMEKTEDİR 19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Başbakanlık Genelgesi ile “19 Ekim Muhtarlar Günü” olarak kabul edildiğini belirten Kaymakam Abdullah Uçgun, tören ve ziyaretlerin ardından şunları söyledi; “1829 yılından beri mevcudiyetini koruyan muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Ayrıca çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında da önemli bir görev yerine getirmektedirler. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu vesileyle vatandaşlarımız ile devlet kurumları arasında önemli bir rol oynayan, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getiren muhtarlarımız her türlü takdiri ve şükran duygularımızı hak etmektedirler. Mahallesinde yaşayan vatandaşlar ile kamu kurumları arasındaki köprü olan tüm mahalle muhtarlarımızın ′19 Ekim Muhtarlar Günü′nü kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”
Tüm yurtta olduğu gibi 19 Ekim Muhtarlar Günü Alaşehir’de de kutlandı. Kutlama komitesinin hazırladığı tören Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi. Kaymakam Abdullah Uçgun, törenin ardından muhtarları makamında kabul etti.

19 Ekim Muhtarlar günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Parti temsilcileri, Alaşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Şevket Çömçömoğlu ve mahalle muhtarları katıldı. Törenin ardından Kaymakam Uçgun, mahalle muhtarlarını kaymakamlıkta kabul etti.

UÇGUN: HALKIMIZLA DEVLET KURUMLARI ARASINDA KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRMEKTEDİR

19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Başbakanlık Genelgesi ile “19 Ekim Muhtarlar Günü” olarak kabul edildiğini belirten Kaymakam Abdullah Uçgun, tören ve ziyaretlerin ardından şunları söyledi;

“1829 yılından beri mevcudiyetini koruyan muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Ayrıca çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında da önemli bir görev yerine getirmektedirler.

Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu vesileyle vatandaşlarımız ile devlet kurumları arasında önemli bir rol oynayan, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getiren muhtarlarımız her türlü takdiri ve şükran duygularımızı hak etmektedirler. Mahallesinde yaşayan vatandaşlar ile kamu kurumları arasındaki köprü olan tüm mahalle muhtarlarımızın ′19 Ekim Muhtarlar Günü′nü kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.