ÖĞRENCİLER, OKUYARAK KAZANIYOR

EĞİTİM 26.02.2018 - 08:50, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ÖĞRENCİLER, OKUYARAK KAZANIYOR

Alaşehir Sekine Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerine okuma alışkanlığı kazandırmak için ödüllü yarışmalar düzenliyor. Bu yıl 2.'si tertip edilen yarışmada, okul birinciliğini 9. Sınıf öğrencisi Sümeyye Demir aldı. Demir, ödülünü Okul Müdiresi Nurten Kocakabak'ın elinden aldı.
Sportif faaliyetlerde ve değişik etkinliklerde Manisa genelinde elde ettiği başarılarla dikkat çeken Alaşehir Sekine Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerine okuma alışkanlığı kazardım için de ödüllü yarışmalar tertip ediyor. 9. Hariciye Koğuşu,  Çalıkuşu, Fareler ve İnsanlar adlı kitapları okuyan öğrenciler, testte tabi tutuldu. Bu yıl okul idaresi tarafından 2.'si düzenlenen yarışmanın şampiyonu 9. Sınıf öğrencisi Sümeyye Demir oldu. Demir'e ödülünü Okul Müdiresi Nurten Kocakabak verdi. "GELECEĞİ KİTAPLARDAN EDİNDİĞİMİZ TECRÜBELERLE İNŞA EDERİZ" Organize edilen yarışmanın ardından bir açıklama yapan Alaşehir Sekine Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Nurten Kocakabak, şunları söyledi; "Kitapla yetişen nesiller başarı dolu ve iyi bir geleceğe doğru koşan insanoğlu olacaktır. Kendisini yetiştirmiş, okuyan fertlerin günlük sohbetleri bile farklıdır. Kitap okuyan ve okuduklarını  iyi değerlendirebilen öğrenciler öteki öğrencilere göre  daha fazla başarıya ulaşmış olmaktadırlar. Kitaplar yardımıyla kimi zaman uçan bir halıya biner, bilmediğimiz diyarlara seyahat ederiz; yeni arkadaşlıklar kurar, kimi zaman hüzünlerimizi kimi zaman neşemizi bu yeni arkadaşlarla paylaşır, asla tanımadığımız evlere konuk oluruz. Tarihin sayfalarında koşar adım dolaşır; destanlara, trajedilere tanıklık ederiz. Geçmişin elem verici vakalarını değiştirmeye gücümüz yetmese de geleceğimizi kitaplardan edindiğimiz tecrübelerle inşa ederiz. Tüm öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırabilmek, eğitim seviyemizi yükselterek, öğrencilerimizi daha güzel bir geleceğe taşıyacaktır. Toplum olarak bizler kitap okumalı ve bizden küçüklere kitap okuma alışkanlığını kazandırmalıyız ki, bugünün küçükleri büyüdüklerinde ülkemizi modern refah seviyesine ulaştırabilsinler. Bu nedenle okulumuzdaki öğrencilerimizde kitap okuma alışkanlığının sevdirilmesi, geliştirilmesi için gelenekselleştirdiğimiz kitap okuma yarışmasının 2. si 15.02.2018 tarihinde gerçekleştirdik. 9. Hariciye Koğuşu,  Çalıkuşu, Fareler ve İnsanlar adlı kitapları okuyan öğrencilerimiz yarışma sonrası okulumuzda ödül töreni düzenlenerek ödüllendirildiler. Yarışmamızda Birinciliği 9. sınıf öğrencimiz Sümeyye Demir almıştır. Öğrencimizi kutlar başarılarının devamını dileriz."
Alaşehir Sekine Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerine okuma alışkanlığı kazandırmak için ödüllü yarışmalar düzenliyor. Bu yıl 2.'si tertip edilen yarışmada, okul birinciliğini 9. Sınıf öğrencisi Sümeyye Demir aldı. Demir, ödülünü Okul Müdiresi Nurten Kocakabak'ın elinden aldı.

Sportif faaliyetlerde ve değişik etkinliklerde Manisa genelinde elde ettiği başarılarla dikkat çeken Alaşehir Sekine Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerine okuma alışkanlığı kazardım için de ödüllü yarışmalar tertip ediyor. 9. Hariciye Koğuşu,  Çalıkuşu, Fareler ve İnsanlar adlı kitapları okuyan öğrenciler, testte tabi tutuldu. Bu yıl okul idaresi tarafından 2.'si düzenlenen yarışmanın şampiyonu 9. Sınıf öğrencisi Sümeyye Demir oldu. Demir'e ödülünü Okul Müdiresi Nurten Kocakabak verdi.

"GELECEĞİ KİTAPLARDAN EDİNDİĞİMİZ TECRÜBELERLE İNŞA EDERİZ"

Organize edilen yarışmanın ardından bir açıklama yapan Alaşehir Sekine Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Nurten Kocakabak, şunları söyledi; "Kitapla yetişen nesiller başarı dolu ve iyi bir geleceğe doğru koşan insanoğlu olacaktır. Kendisini yetiştirmiş, okuyan fertlerin günlük sohbetleri bile farklıdır. Kitap okuyan ve okuduklarını  iyi değerlendirebilen öğrenciler öteki öğrencilere göre  daha fazla başarıya ulaşmış olmaktadırlar. Kitaplar yardımıyla kimi zaman uçan bir halıya biner, bilmediğimiz diyarlara seyahat ederiz; yeni arkadaşlıklar kurar, kimi zaman hüzünlerimizi kimi zaman neşemizi bu yeni arkadaşlarla paylaşır, asla tanımadığımız evlere konuk oluruz. Tarihin sayfalarında koşar adım dolaşır; destanlara, trajedilere tanıklık ederiz. Geçmişin elem verici vakalarını değiştirmeye gücümüz yetmese de geleceğimizi kitaplardan edindiğimiz tecrübelerle inşa ederiz. Tüm öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırabilmek, eğitim seviyemizi yükselterek, öğrencilerimizi daha güzel bir geleceğe taşıyacaktır. Toplum olarak bizler kitap okumalı ve bizden küçüklere kitap okuma alışkanlığını kazandırmalıyız ki, bugünün küçükleri büyüdüklerinde ülkemizi modern refah seviyesine ulaştırabilsinler. Bu nedenle okulumuzdaki öğrencilerimizde kitap okuma alışkanlığının sevdirilmesi, geliştirilmesi için gelenekselleştirdiğimiz kitap okuma yarışmasının 2. si 15.02.2018 tarihinde gerçekleştirdik. 9. Hariciye Koğuşu,  Çalıkuşu, Fareler ve İnsanlar adlı kitapları okuyan öğrencilerimiz yarışma sonrası okulumuzda ödül töreni düzenlenerek ödüllendirildiler. Yarışmamızda Birinciliği 9. sınıf öğrencimiz Sümeyye Demir almıştır. Öğrencimizi kutlar başarılarının devamını dileriz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.