Okuma yazma seferberliğinde 2. dönem başlıyor

EĞİTİM 31.08.2018 - 09:13, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Okuma yazma seferberliğinde 2. dönem başlıyor

Alaşehir Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Eşleri Hanım Efendi Emine ERDOĞAN’ın Himayelerinde başlatılan Okuryazarlık Seferberliği I. Dönemi 15 Mayıs 2018 de tamamlandı.
Okuryazarlık seferberliğinin II. Dönemi Alaşehir genelinde tüm ilkokul ortaokul ve Halk Eğitimi Merkezlerinde 08/09/2018 tarihinde başlayacak. İlçe genelinde başlatılan Okuryazarlık Seferberliği 2018/2019 Eğitim Öğretim yılı sonuna kadar devam edeceği duyuruldu.. İlçe genelinde başlatılan II. Dönem okuryazarlık seferberliğine Okuma Yazma bilmeyen vatandaşların, Okuma yazmasını geliştirmek isteyen vatandaşların ve  .1.Dönem Okuryazarlık Seferberliğine katılan kursiyerlerimiz başvuruda bulunabileceği belirtildi. II. Dönem okuryazarlık seferberliği Ülke genelinde ve Alaşehir'de 08/09/2018 tarihinde başlayacak. DAHA KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA YAPILIYOR Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman Ölmez, İlçe genelinde yürütülen ve tamamlanan Okuryazarlık Seferberliği I. Döneminde 308 kursiyerin katıldığını ve 218 kursiyerin Sertifika almaya hak kazandığını belirtti. Alaşehir Halk Eğitim Müdürlüğünce II. Dönem okuryazarlık seferberliğinde çalışmaları daha kapsamlı olacağını İlçe Seçim Kurulunca Ortaklaşa bir çalışma yürüttüklerini belirten Olmez. Bu çalışmanın 24 Haziran Seçmen Listelerine imza atmayan parmak basan seçmenlerin isim ve adreslerinin tespit edildiğini ve bizzat kişilere ulaşılarak okuma yazma seferberliğine dahil edileceğini açıkladı. ALAŞEHİR'DE OKUMA YAZMA BİLMEYEN KALMAYACAK Ölmez, "Alaşehir de Okuma Yazma Bilmeyen Kalmayacak sloganıyla çıktıkları bu yolda          Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün Hedefinin İlçemiz genelinde okuma yazma bilmeyen herkesin okuma yazma öğrenmesi ve bu sayede ilçemizdeki okuma yazma oranının yükseltilmesi olacaktır. Alaşehir'in Merkez ve tüm mahallelerinin alan taramasından geçirildi ve okuma yazma öğrenmek isteyen 1 kişi dahi olsa ulaşılarak, kurs açılacak. II. Dönem okuryazarlık seferberliği 2018/2019 Eğitim Öğretim yılı boyunca aralıksız devam edecek. 18/09/2018 tarihinde kurslarımız açılmaya başlayacaktır. Kayıt için Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne şahsen veya en yakın okul müdürlüklerine ve mahalle muhtarlıklarına müracaat etmeleri gerekmektedir. Alaşehir'de okuma yazma bilmeyen kalmasın."şeklinde konuştu.
Alaşehir Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Eşleri Hanım Efendi Emine ERDOĞAN’ın Himayelerinde başlatılan Okuryazarlık Seferberliği I. Dönemi 15 Mayıs 2018 de tamamlandı.

Okuryazarlık seferberliğinin II. Dönemi Alaşehir genelinde tüm ilkokul ortaokul ve Halk Eğitimi Merkezlerinde 08/09/2018 tarihinde başlayacak. İlçe genelinde başlatılan Okuryazarlık Seferberliği 2018/2019 Eğitim Öğretim yılı sonuna kadar devam edeceği duyuruldu..

İlçe genelinde başlatılan II. Dönem okuryazarlık seferberliğine Okuma Yazma bilmeyen vatandaşların, Okuma yazmasını geliştirmek isteyen vatandaşların ve  .1.Dönem Okuryazarlık Seferberliğine katılan kursiyerlerimiz başvuruda bulunabileceği belirtildi. II. Dönem okuryazarlık seferberliği Ülke genelinde ve Alaşehir'de 08/09/2018 tarihinde başlayacak.

DAHA KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA YAPILIYOR

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman Ölmez, İlçe genelinde yürütülen ve tamamlanan Okuryazarlık Seferberliği I. Döneminde 308 kursiyerin katıldığını ve 218 kursiyerin Sertifika almaya hak kazandığını belirtti. Alaşehir Halk Eğitim Müdürlüğünce II. Dönem okuryazarlık seferberliğinde çalışmaları daha kapsamlı olacağını İlçe Seçim Kurulunca Ortaklaşa bir çalışma yürüttüklerini belirten Olmez. Bu çalışmanın 24 Haziran Seçmen Listelerine imza atmayan parmak basan seçmenlerin isim ve adreslerinin tespit edildiğini ve bizzat kişilere ulaşılarak okuma yazma seferberliğine dahil edileceğini açıkladı.

ALAŞEHİR'DE OKUMA YAZMA BİLMEYEN KALMAYACAK

Ölmez, "Alaşehir de Okuma Yazma Bilmeyen Kalmayacak sloganıyla çıktıkları bu yolda          Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün Hedefinin İlçemiz genelinde okuma yazma bilmeyen herkesin okuma yazma öğrenmesi ve bu sayede ilçemizdeki okuma yazma oranının yükseltilmesi olacaktır. Alaşehir'in Merkez ve tüm mahallelerinin alan taramasından geçirildi ve okuma yazma öğrenmek isteyen 1 kişi dahi olsa ulaşılarak, kurs açılacak. II. Dönem okuryazarlık seferberliği 2018/2019 Eğitim Öğretim yılı boyunca aralıksız devam edecek. 18/09/2018 tarihinde kurslarımız açılmaya başlayacaktır. Kayıt için Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne şahsen veya en yakın okul müdürlüklerine ve mahalle muhtarlıklarına müracaat etmeleri gerekmektedir. Alaşehir'de okuma yazma bilmeyen kalmasın."şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.