Peker, suya yapılan zammı sordu

SİYASET 19.12.2016 - 09:13, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Peker, suya yapılan zammı sordu

AK Parti Alaşehir İlçe Başkanı Rıza Peker, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilen su zammına tepki gösterdi. Peker, kararın tekrar gözden geçirilerek, zammın iptal edilmesini de istedi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü’nün 2017 yılına ait bütçesi mecliste karara bağlandı. Alaşehir'de, suya yüzde 90 oranında zam çıkan bütçeye, Alaşehir AK Parti İlçe Başkanı Rıza Peker tepki gösterdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin suya yüzde 90 oranında zam yapması büyük tepkilere neden oldu. AK Parti Alaşehir İlçe Başkanı Rıza Peker, yapılan zammın iptal edilmesi için Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulundu.   "CENGİZ ERGÜN, VATANDAŞLARA YILBAŞI SÜRPRİZİ YAPTI"   Yapılan zam ile alakalı açıklamalarda bulunan Peker; "Son yapılan zam hayata geçtiğinde su faturası vatandaşın belini bükecek. Suya yapılan zammı doğru bulmuyoruz. Yapılan zam kesinlikle doğru bir uygulama değil. Alaşehir'de yüzde 90'lık bir hizmet mi oldu da yüzde 90 zam yapılıyor. Alaşehir'in birçok mahallesinde hala çeşmelerden suların çamurlu aktığına dair şikayetler geliyor. Vatandaşın çeşmesinden akan çamurlu su için yüzde doksan zam istiyorsun. Cengiz Ergün, yaptığı zam ile  vatandaşlara adeta yılbaşı sürprizi yaptı."ifadelerini kullandı.   "ALAŞEHİR'E ÖZEL ZAM!"   Yapılacak zam ile vatandaşların ciddi mağduriyet yaşayacağını dile getiren Peker; " Büyükşehir'in, altyapı ile ilgili kaliteli bir hizmet üretmeden suya yüzde 90 oranında zam yapmasına anlam veremiyoruz. Yapılan zam sonrası ilçede suya çok fazla ücret ödenecek. Temel bir ihtiyaç maddesi olan suyun pahalı olmaması gerekir. Geçim kaynağı çiftçilik olan vatandaşlarımızın aile ekonomisi adeta sarsılacak. Kıt kanaat geçinen tarım işçilerimiz zam sonrası adeta musluğu açmaya korkar hale gelecek. Yapılan zammın geri çekilmesi gerek" dedi. İlçeler bazında yapılan zam oranlarına da değinen Peker: "Görüyoruz ki ilçeler arasında en fazla zam Alaşehir'e yapılmış. Diğer ilçelere yapılan zam oranı yüzde 10 ile yüzde 50 aralığındayken Alaşehir'e birinci kademede yüzde 61.7 ,  ikinci kademede ise yüzde 90 oranında zam yapılmış. Yapılan bu zam ile Alaşehir cezalandırılmaya mı çalışılıyor."şeklinde konuştu.
AK Parti Alaşehir İlçe Başkanı Rıza Peker, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilen su zammına tepki gösterdi. Peker, kararın tekrar gözden geçirilerek, zammın iptal edilmesini de istedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü’nün 2017 yılına ait bütçesi mecliste karara bağlandı. Alaşehir'de, suya yüzde 90 oranında zam çıkan bütçeye, Alaşehir AK Parti İlçe Başkanı Rıza Peker tepki gösterdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin suya yüzde 90 oranında zam yapması büyük tepkilere neden oldu. AK Parti Alaşehir İlçe Başkanı Rıza Peker, yapılan zammın iptal edilmesi için Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulundu.

 

"CENGİZ ERGÜN, VATANDAŞLARA YILBAŞI SÜRPRİZİ YAPTI"

 

Yapılan zam ile alakalı açıklamalarda bulunan Peker; "Son yapılan zam hayata geçtiğinde su faturası vatandaşın belini bükecek. Suya yapılan zammı doğru bulmuyoruz. Yapılan zam kesinlikle doğru bir uygulama değil. Alaşehir'de yüzde 90'lık bir hizmet mi oldu da yüzde 90 zam yapılıyor. Alaşehir'in birçok mahallesinde hala çeşmelerden suların çamurlu aktığına dair şikayetler geliyor. Vatandaşın çeşmesinden akan çamurlu su için yüzde doksan zam istiyorsun. Cengiz Ergün, yaptığı zam ile  vatandaşlara adeta yılbaşı sürprizi yaptı."ifadelerini kullandı.

 

"ALAŞEHİR'E ÖZEL ZAM!"

 

Yapılacak zam ile vatandaşların ciddi mağduriyet yaşayacağını dile getiren Peker; " Büyükşehir'in, altyapı ile ilgili kaliteli bir hizmet üretmeden suya yüzde 90 oranında zam yapmasına anlam veremiyoruz. Yapılan zam sonrası ilçede suya çok fazla ücret ödenecek. Temel bir ihtiyaç maddesi olan suyun pahalı olmaması gerekir. Geçim kaynağı çiftçilik olan vatandaşlarımızın aile ekonomisi adeta sarsılacak. Kıt kanaat geçinen tarım işçilerimiz zam sonrası adeta musluğu açmaya korkar hale gelecek. Yapılan zammın geri çekilmesi gerek" dedi.

İlçeler bazında yapılan zam oranlarına da değinen Peker: "Görüyoruz ki ilçeler arasında en fazla zam Alaşehir'e yapılmış. Diğer ilçelere yapılan zam oranı yüzde 10 ile yüzde 50 aralığındayken Alaşehir'e birinci kademede yüzde 61.7 ,  ikinci kademede ise yüzde 90 oranında zam yapılmış. Yapılan bu zam ile Alaşehir cezalandırılmaya mı çalışılıyor."şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.