REHBER ÖĞRETMENLERE “KISA SÜRELİ ÇÖZÜM ODAKLI TERAPİ EĞİTİMİ”

EĞİTİM 18.05.2018 - 09:26, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

REHBER ÖĞRETMENLERE “KISA SÜRELİ ÇÖZÜM ODAKLI TERAPİ EĞİTİMİ”

Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlçe genelindeki okullarda görev yapan tüm rehber öğretmenlere yönelik hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında başarılı bulunarak destek almaya hak kazanan “KISA SÜRELİ ÇÖZÜM ODAKLI TERAPİ EĞİTİMİ“ İlçe Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Alaşehir genelindeki okullarda görevli rehber öğretmenler; “KISA SÜRELİ ÇÖZÜM ODAKLI TERAPİ EĞİTİMİ“ inden geçirildi. Eğitim, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünden lisans, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümünden yüksek lisans derecesi almış, Doktorasını Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde “Çocuklar arasında zorbaca davranışlar” konulu tez çalışması ile tamamlamış olan Yrd. Doç. Dr. Nevin DÖLEK tarafından verildi. PROJE EĞİTİMİ 2 GÜN SÜRDÜ 2 gün süren eğitim programı kapsamında katılımcılara Çocuk, ergen, yetişkin ve ailelerle çözüm odaklı danışmanlık uygulamaları, Çözüm Odaklı Yaklaşımın temel prensipleri,  İlişki kurma, problemi dinleme, yeniden çerçeveleme, övgü, istisnaları belirleme, amaç belirleme, mucize sorular, derecelendirme çözüm geliştirme, mesaj yazma, değişimi fark etme, Okullarda Çalışan Uzmanlar İçin, Sınıf Ortamı Örnekleri  Ailelerle Çözüm Odaklı Yaklaşım, Vaka analizleri-Süpervizyon konularında bilgiler aktarıldı. GÜNEŞ: EĞİTİM SAYESİNDE SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETİLECEKTİR İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Rehber öğretmenlerimizin yeterliliklerinin arttırılmasına yönelik Zafer Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ilk projemiz 'Çocuk Testleri Eğitimi'nin ardından bunun devamında 'Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi' konulu projemiz de Zafer Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulunmuştur. Proje kapsamında düzenlenen eğitime katılan tüm rehber öğretmenlerimiz  görev yapmakta oldukları dönemler itibariyle mesleki anlamda yeterlilik kazanacakları için 'Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi'ni kurumlarında aktif olarak kullanacaklardır. Eğitime katılan tüm rehber öğretmenler, veliler ve öğrencilerle iletişim içinde oldukları her an ve problemle karşılaştıkları birçok durumda sahip oldukları bu yeterliliği kullanarak hem öğrencilerinde, hem velilerinde hem de kurumlarının gelişiminde kalıcı izli ve olumlu davranış değişikliği yaratmış olacaklardır. Ayrıca öğrencisinde gözlemlediği olumsuz davranışları ve sorunları tespit eden diğer sınıf öğretmenlerinin, sorunlara rehberlik servislerinde kısa sürede çözüm sağlandığını gözlemlemeleri; okul rehberlik servisine ve rehber öğretmenlerine olan güveni arttıracaktır. Oluşan bu güvenli ortamında öğrencilerin yaşantılarında ileride oluşabilecek büyük sorunların erken dönemde önlenmesinde önemli ölçüde etki sağlayacaktır." 2 gün süren eğitim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş tarafından katılımcılara belgelerini takdim etmesi ile sona erdi.
Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlçe genelindeki okullarda görev yapan tüm rehber öğretmenlere yönelik hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında başarılı bulunarak destek almaya hak kazanan “KISA SÜRELİ ÇÖZÜM ODAKLI TERAPİ EĞİTİMİ“ İlçe Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Alaşehir genelindeki okullarda görevli rehber öğretmenler; “KISA SÜRELİ ÇÖZÜM ODAKLI TERAPİ EĞİTİMİ“ inden geçirildi. Eğitim, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünden lisans, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümünden yüksek lisans derecesi almış, Doktorasını Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde “Çocuklar arasında zorbaca davranışlar” konulu tez çalışması ile tamamlamış olan Yrd. Doç. Dr. Nevin DÖLEK tarafından verildi.

PROJE EĞİTİMİ 2 GÜN SÜRDÜ

2 gün süren eğitim programı kapsamında katılımcılara Çocuk, ergen, yetişkin ve ailelerle çözüm odaklı danışmanlık uygulamaları, Çözüm Odaklı Yaklaşımın temel prensipleri,  İlişki kurma, problemi dinleme, yeniden çerçeveleme, övgü, istisnaları belirleme, amaç belirleme, mucize sorular, derecelendirme çözüm geliştirme, mesaj yazma, değişimi fark etme, Okullarda Çalışan Uzmanlar İçin, Sınıf Ortamı Örnekleri  Ailelerle Çözüm Odaklı Yaklaşım, Vaka analizleri-Süpervizyon konularında bilgiler aktarıldı.

GÜNEŞ: EĞİTİM SAYESİNDE SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETİLECEKTİR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Rehber öğretmenlerimizin yeterliliklerinin arttırılmasına yönelik Zafer Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ilk projemiz 'Çocuk Testleri Eğitimi'nin ardından bunun devamında 'Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi' konulu projemiz de Zafer Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulunmuştur. Proje kapsamında düzenlenen eğitime katılan tüm rehber öğretmenlerimiz  görev yapmakta oldukları dönemler itibariyle mesleki anlamda yeterlilik kazanacakları için 'Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi'ni kurumlarında aktif olarak kullanacaklardır. Eğitime katılan tüm rehber öğretmenler, veliler ve öğrencilerle iletişim içinde oldukları her an ve problemle karşılaştıkları birçok durumda sahip oldukları bu yeterliliği kullanarak hem öğrencilerinde, hem velilerinde hem de kurumlarının gelişiminde kalıcı izli ve olumlu davranış değişikliği yaratmış olacaklardır. Ayrıca öğrencisinde gözlemlediği olumsuz davranışları ve sorunları tespit eden diğer sınıf öğretmenlerinin, sorunlara rehberlik servislerinde kısa sürede çözüm sağlandığını gözlemlemeleri; okul rehberlik servisine ve rehber öğretmenlerine olan güveni arttıracaktır. Oluşan bu güvenli ortamında öğrencilerin yaşantılarında ileride oluşabilecek büyük sorunların erken dönemde önlenmesinde önemli ölçüde etki sağlayacaktır."

2 gün süren eğitim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş tarafından katılımcılara belgelerini takdim etmesi ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.