SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ ALAŞEHİR'DE GÖRÜLDÜ

27.06.2022 - 09:25, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ ALAŞEHİR'DE GÖRÜLDÜ

Alaşehir'de kavurucu sıcaklarla birlikte bazı mahallelerde ‘sarıkız’ olarak bilinen örümcekler ortaya çıktı. İlçe merkezinde ilçe tarım müdürlüğü binasına yakın bir alanda bir vatandaş tarafından görülen ve sarıkız örümceği olduğunu düşündüğü örümcek korkuya neden oldu.
Hava sıcaklıklarının artmaya başladığı Alaşehir'de bazı mahallelerde görülen örümcekler paniğe neden oldu. İlçede ilçe tarım müdürlüğü binasına yakın bir alanda görülen ve örümceklerin en tehlikeli türlerinden olan ‘Sarıkız’ olduğunu düşünen vatandaşlar panik yaşadı. Panik yaşadıklarını belirten bazı mahalle sakinleri; “Apartman girişinde çocuklar örümceği fark etti. İlk kez böyle bir renkte ve büyüklükte örümcek gördük. Google da araştırdık görsellerde aynısı Sarıkız örümceği olarak geçiyordu. Buralara nasıl geldi bilmiyoruz" dedi. Dünyada ‘Camel Spider’ olarak bilinen ülkemizde ise ‘Sarı kız’ olarak adlandırılan örümceğin özellikle akrep, kertenkele, fare ve kendinden büyük memelilerle bile beslendiği ifade edilirken sıcak iklimlerde gece ortaya çıkan Sarı kız örümceğini gören vatandaşlar, örümceğin fotoğraflarını çektikten sonra zarar vermeden serbest bıraktı. “ÇALILIK VE UZUN OTLARIN BULUNDUĞU BÖLGELERE DİKKAT” Alaşehir'e bağlı Piyadeler Mahallesi'nde de havaların ısınmasıyla yılanların yavaş yavaş meydana çıkmaya başladığını belirten Adem Kocabaş isimli vatandaş, yılanların genellikle çalılık veya uzun otlarla kaplı bölgelere saklandıklarını belirterek, vatandaşların bu tür yerlerden uzak durmalarının önemli olduğuna değindi. Piknik alanlarında taş veya kütüklerin de mecbur kalmadıkça kaldırılmaması gerektiğine işaret eden Kocabaş, “eğer kaldırmanız gerekiyorsa taş veya kütüğü kendinize doğru çekin. Böylece yılan size doğru değil ileriye doğru kaçacaktır. Ateş yakmak için çalı çırpı toplarken çıplak elinizi direkt bu gibi yerlere sokmayın. İlk önce bir sopa vasıtasıyla gürültü yaparak, varsa yılanın kaçmasını sağlayın. Piknik yeri seçilirken de dikkatli olunması gerektiğini ifade ederek, yılanların en sevdiği yerler olan taşlık, kayalık ve çalılık yerlerde dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
Alaşehir'de kavurucu sıcaklarla birlikte bazı mahallelerde ‘sarıkız’ olarak bilinen örümcekler ortaya çıktı. İlçe merkezinde ilçe tarım müdürlüğü binasına yakın bir alanda bir vatandaş tarafından görülen ve sarıkız örümceği olduğunu düşündüğü örümcek korkuya neden oldu.

Hava sıcaklıklarının artmaya başladığı Alaşehir'de bazı mahallelerde görülen örümcekler paniğe neden oldu. İlçede ilçe tarım müdürlüğü binasına yakın bir alanda görülen ve örümceklerin en tehlikeli türlerinden olan ‘Sarıkız’ olduğunu düşünen vatandaşlar panik yaşadı. Panik yaşadıklarını belirten bazı mahalle sakinleri; “Apartman girişinde çocuklar örümceği fark etti. İlk kez böyle bir renkte ve büyüklükte örümcek gördük. Google da araştırdık görsellerde aynısı Sarıkız örümceği olarak geçiyordu. Buralara nasıl geldi bilmiyoruz" dedi.

Dünyada ‘Camel Spider’ olarak bilinen ülkemizde ise ‘Sarı kız’ olarak adlandırılan örümceğin özellikle akrep, kertenkele, fare ve kendinden büyük memelilerle bile beslendiği ifade edilirken sıcak iklimlerde gece ortaya çıkan Sarı kız örümceğini gören vatandaşlar, örümceğin fotoğraflarını çektikten sonra zarar vermeden serbest bıraktı.

“ÇALILIK VE UZUN OTLARIN BULUNDUĞU BÖLGELERE DİKKAT”

Alaşehir'e bağlı Piyadeler Mahallesi'nde de havaların ısınmasıyla yılanların yavaş yavaş meydana çıkmaya başladığını belirten Adem Kocabaş isimli vatandaş, yılanların genellikle çalılık veya uzun otlarla kaplı bölgelere saklandıklarını belirterek, vatandaşların bu tür yerlerden uzak durmalarının önemli olduğuna değindi.

Piknik alanlarında taş veya kütüklerin de mecbur kalmadıkça kaldırılmaması gerektiğine işaret eden Kocabaş, “eğer kaldırmanız gerekiyorsa taş veya kütüğü kendinize doğru çekin. Böylece yılan size doğru değil ileriye doğru kaçacaktır. Ateş yakmak için çalı çırpı toplarken çıplak elinizi direkt bu gibi yerlere sokmayın. İlk önce bir sopa vasıtasıyla gürültü yaparak, varsa yılanın kaçmasını sağlayın. Piknik yeri seçilirken de dikkatli olunması gerektiğini ifade ederek, yılanların en sevdiği yerler olan taşlık, kayalık ve çalılık yerlerde dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.