SEYHAN: TMO FİYATLARI BİR AN ÖNCE AÇIKLAMALIDIR

EKONOMİ 20.07.2018 - 09:17, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

SEYHAN: TMO FİYATLARI BİR AN ÖNCE AÇIKLAMALIDIR

Üzüm üreticisinin 1 yıllık emeğinin karşılığını alacağı hasat sezonu başladı. Sezonun üreticilere hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, Toprak Mahsülleri Ofisi'nin 2018 sezonu için kuru üzüm taban fiyatlarını bir an önce açıklaması gerektiğini ve fiyatın asgari 1.5 dolar olmasını talep ettiklerini söyledi.
Gazetemizi ziyaret eden Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, üreticilerin 1 yıllık alın terinin karşılığını alacağı üzümde hasat döneminin başladığını belirterek, TMO'nun kuru üzüm taban fiyatlarını bir an önce gerektiğini söyledi. 2017 yılına göre 2018 yılda asgari yüzde 20 rekolte düşüklüğü beklendiğini ifade eden Seyhan, kuru üzümde fiyatların netleşmesinin yaş üzüme de olumlu yansımalarının olacağını belirtti. "TABAN FİYATI ASAGARİ 1.5 DOLAR AÇIKLANMALI" 2018 yılında meydana gelen hava ve doğa olayları nedeniyle 2017 yılına göre rekoltenin yüzde 20  daha az gerçekleşeceğini dile geren Başkan Seyhan, "TMO'nun geçen yıl piyasaya girmesi üreticiyi ziyadesiyle mutlu etti. Taban fiyatlarının açıklanması piyasayı dengeleyeceği gibi, yaş üzüm ihracatını da olumlu yönde etkileyecektir. Doğru bir planlama ile 400 milyon dolar olan ihracat hacmimiz bu yıl 600 milyon dolarları görecektir. Üreticilerimizin alın terinin yere düşmemesi için de taban fiyatlarının asgari 1.5 dolar yani 7.00-7.50 TL olarak açıklanmasını bekliyoruz."dedi. "DEVLETİMİZDEN BU YILDA ALİ-CENAPLIK BEKLİYORUZ" Geçen yıl olduğu gibi bu yılda devletimizden ali-cenaplık beklediklerini ifade eden Seyhan, "2017 yılında başlatılan güzelliklerin bu yılda sürmesini ümit ediyoruz. Dünya piyasasının bir an önce şekillenmesi ve bilhassa üreticinin emeğinin karşılığını alabilmesi için taban fiyatlarının geç kalınmadan açıklanması şart. Bilindiği üzere erkenci türlerinde hasat ve ihracat sezonu start aldı. Sultani üzümde de 22 Temmuz'da ihracat sezonu açılıyor. Bu sebepledir ki; planlı ve program yol izlenmeli, dünya genelinde var olan rekolte kayıpları avantaja çevrilmelidir diye düşünüyorum."şeklinde konuştu.
Üzüm üreticisinin 1 yıllık emeğinin karşılığını alacağı hasat sezonu başladı. Sezonun üreticilere hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, Toprak Mahsülleri Ofisi'nin 2018 sezonu için kuru üzüm taban fiyatlarını bir an önce açıklaması gerektiğini ve fiyatın asgari 1.5 dolar olmasını talep ettiklerini söyledi.

Gazetemizi ziyaret eden Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, üreticilerin 1 yıllık alın terinin karşılığını alacağı üzümde hasat döneminin başladığını belirterek, TMO'nun kuru üzüm taban fiyatlarını bir an önce gerektiğini söyledi. 2017 yılına göre 2018 yılda asgari yüzde 20 rekolte düşüklüğü beklendiğini ifade eden Seyhan, kuru üzümde fiyatların netleşmesinin yaş üzüme de olumlu yansımalarının olacağını belirtti.

"TABAN FİYATI ASAGARİ 1.5 DOLAR AÇIKLANMALI"

2018 yılında meydana gelen hava ve doğa olayları nedeniyle 2017 yılına göre rekoltenin yüzde 20  daha az gerçekleşeceğini dile geren Başkan Seyhan, "TMO'nun geçen yıl piyasaya girmesi üreticiyi ziyadesiyle mutlu etti. Taban fiyatlarının açıklanması piyasayı dengeleyeceği gibi, yaş üzüm ihracatını da olumlu yönde etkileyecektir. Doğru bir planlama ile 400 milyon dolar olan ihracat hacmimiz bu yıl 600 milyon dolarları görecektir. Üreticilerimizin alın terinin yere düşmemesi için de taban fiyatlarının asgari 1.5 dolar yani 7.00-7.50 TL olarak açıklanmasını bekliyoruz."dedi.

"DEVLETİMİZDEN BU YILDA ALİ-CENAPLIK BEKLİYORUZ"

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda devletimizden ali-cenaplık beklediklerini ifade eden Seyhan, "2017 yılında başlatılan güzelliklerin bu yılda sürmesini ümit ediyoruz. Dünya piyasasının bir an önce şekillenmesi ve bilhassa üreticinin emeğinin karşılığını alabilmesi için taban fiyatlarının geç kalınmadan açıklanması şart. Bilindiği üzere erkenci türlerinde hasat ve ihracat sezonu start aldı. Sultani üzümde de 22 Temmuz'da ihracat sezonu açılıyor. Bu sebepledir ki; planlı ve program yol izlenmeli, dünya genelinde var olan rekolte kayıpları avantaja çevrilmelidir diye düşünüyorum."şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.