SOBE ÇOCUK KOROSUNDAN MÜTHİŞ BİR PERFORMANS

SANAT 03.05.2019 - 10:53, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

SOBE ÇOCUK KOROSUNDAN MÜTHİŞ BİR PERFORMANS

Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sobe (Sanata Ortak Bireylerin Eğitimi) Projesi kapsamında oluşturulan SOBE çocuk korosu; 2018 2019 Eğitim Öğretim yılında müzik öğretmeni olmayan köy okullarında, öğrenim gören yetenekli öğrencilerden oluşturularak 4 gönüllü müzik öğretmeninin üstün gayret ve başarıları ile ilk sahnesini Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı XII. Ulusal 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliğinde sergiledi.
SOBE (sanata ortak bireylerin eğitimi) Projesi kapsamında Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 4 gönüllü müzik öğretmeni tarafından müzik öğretmeni olmayan 15 köy okullarında müzik yeteneği olan öğrenciler tespit edildi. Tespit edilen öğrencilerle 12 hafta süren bir çalışma sonucu koro oluşturuldu. Projenin amacı Müzik Yeteneği olan öğrencilerin Müzik eğitimi alabilmelerini yeteneklerini, geliştirebilmelerini sağlamak, mesleki Müzik Eğitimi veren ortaöğretim kurumalarına yönlendirme ve Güzel Sanatlar Liselerine hazırlanabilmelerine katkı sağlamaktı. SOBE KORUSU İLK ETKİNLİĞİNDEN TAM NOT ALDI Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun'un desteklediği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sobe (Sanata Ortak Bireylerin Eğitimi) Projesi kapsamında oluşturulan SOBE çocuk korosu Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen XII. 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliğine katılarak ulusal nitelikteki ilk etkinliği gerçekleştirdi. BAŞARI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen XII. 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliğine katılan SOBE korosu sergilediği performans ile “çalgı eşlikli eser” seslendirme dalında “Başarı” ödülü ile ödüllendirildi. Ayrıca SOBE çocuk korosu 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı ilçe programında sahne alarak eserlerini sergilemiş izleyenlerden büyük alkış almıştı. UÇGUN: YETENEKLİ ÖĞRENCİLER KEŞFEDİLDİ İlçe Kaymakamı Abdullah Uçgun, SOBE projesinin başlangıcından gösteri zamanına kadar bizzat yakından ilgilenmiş, çalışmalarına katılarak öğrencilere destek vermişti. Uçgun, "İlçemiz genelinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Sobe projesi 4 gönüllü Müzik öğretmenimizin üstün gayret ve çalışmaları ile başarılı bir şekilde ilk ulusal nitelikteki etkinliğe katılmışlardır. Kendilerini tebrik ediyorum. Proje ekibimizin bundan sonraki çalışması Projenin amaçlarından birisi olan 8. Sınıf yetenekli öğrencilerin Güzel sanatlar liselerine hazırlamaları olacaktır. Projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde büyük destekleri olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş’e Şube Müdürlerine ve ekibe çok teşekkür ederim."dedi.    
Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sobe (Sanata Ortak Bireylerin Eğitimi) Projesi kapsamında oluşturulan SOBE çocuk korosu; 2018 2019 Eğitim Öğretim yılında müzik öğretmeni olmayan köy okullarında, öğrenim gören yetenekli öğrencilerden oluşturularak 4 gönüllü müzik öğretmeninin üstün gayret ve başarıları ile ilk sahnesini Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı XII. Ulusal 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliğinde sergiledi.

SOBE (sanata ortak bireylerin eğitimi) Projesi kapsamında Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 4 gönüllü müzik öğretmeni tarafından müzik öğretmeni olmayan 15 köy okullarında müzik yeteneği olan öğrenciler tespit edildi. Tespit edilen öğrencilerle 12 hafta süren bir çalışma sonucu koro oluşturuldu. Projenin amacı Müzik Yeteneği olan öğrencilerin Müzik eğitimi alabilmelerini yeteneklerini, geliştirebilmelerini sağlamak, mesleki Müzik Eğitimi veren ortaöğretim kurumalarına yönlendirme ve Güzel Sanatlar Liselerine hazırlanabilmelerine katkı sağlamaktı.

SOBE KORUSU İLK ETKİNLİĞİNDEN TAM NOT ALDI

Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun'un desteklediği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sobe (Sanata Ortak Bireylerin Eğitimi) Projesi kapsamında oluşturulan SOBE çocuk korosu Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen XII. 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliğine katılarak ulusal nitelikteki ilk etkinliği gerçekleştirdi.

BAŞARI ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen XII. 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliğine katılan SOBE korosu sergilediği performans ile “çalgı eşlikli eser” seslendirme dalında “Başarı” ödülü ile ödüllendirildi. Ayrıca SOBE çocuk korosu 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı ilçe programında sahne alarak eserlerini sergilemiş izleyenlerden büyük alkış almıştı.

UÇGUN: YETENEKLİ ÖĞRENCİLER KEŞFEDİLDİ

İlçe Kaymakamı Abdullah Uçgun, SOBE projesinin başlangıcından gösteri zamanına kadar bizzat yakından ilgilenmiş, çalışmalarına katılarak öğrencilere destek vermişti. Uçgun, "İlçemiz genelinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Sobe projesi 4 gönüllü Müzik öğretmenimizin üstün gayret ve çalışmaları ile başarılı bir şekilde ilk ulusal nitelikteki etkinliğe katılmışlardır. Kendilerini tebrik ediyorum. Proje ekibimizin bundan sonraki çalışması Projenin amaçlarından birisi olan 8. Sınıf yetenekli öğrencilerin Güzel sanatlar liselerine hazırlamaları olacaktır. Projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde büyük destekleri olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş’e Şube Müdürlerine ve ekibe çok teşekkür ederim."dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.