Türk; Endişeye gerek yok

EKONOMİ 12.10.2015 - 14:47, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Türk; Endişeye gerek yok

Alaşehir Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, bu sene meydana gelen kuru üzüm fiyatındaki dalgalanmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Sohbet şeklinde gerçekleştirdiğimiz röportajda başkan önemli noktalara değindi.
Ziraat Odası Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen röportajda Başkan Türk’ün çarpıcı açıklamaları dikkat çekti. Kurum üzüm fiyatındaki dalgalanmaların bir numaralı unsurun çiftçilerin bilinçli davranmaması olduğunu vurgulayan Necdet Türk şu ifadeleri kullandı; “Kurum üzüm fiyatındaki düşüşün sebebi çiftçimizin bilinçsiz davranmasıdır. Açığa dökme olarak tabir ettiğimiz sistemi uyguluyorlar. Üzümün fiyatını konuşmadan tüccara teslim ediyorlar. Tüccar da üzüm kendi deposunda olduğu için istediği fiyattan ödeme yapıyor. Bu da kuru üzüm fiyatlarının düşmesine neden oluyor” dedi.   TÜRK; ‘AÇIĞA DÖKMENİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ’   İşletme sahiplerinin daima pazarı kendi elinde tutmak istediğini söyleyen başkan,  bu duruma fırsat verilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi. Genellikle Saruhanlı, Turgutlu, Salihli tarafındaki işletmecilerin açığa dökme işlemini uyguladığına dikkat çeken Başkan Türk; “Bu saydığım ilçelerde daha çok uygulanan açığa dökme sisteminin bizim piyasamıza da zararı oluyor. Alaşehir’de yaptığımız sistemli çalışmalar meyvelerini verdi. Bizim piyasamızda açığa dökme uygulanmıyor. Çiftçi gerekirse bankadan kredi çekiyor yine de üzümünü açığa dökmüyor, bekletiyor. Sağduyulu oldukları için çiftçilerime bizzat teşekkür ediyorum. Bütün çiftçilerimizden aynı bilinçli davranışı ve sağduyuyu bekliyorum” şeklinde açıklamada bulundu. Bu yıl meydana gelen ayaz ve dolu sebebiyle rekoltenin beklenenin çok fazla altında gerçekleştiğini, geçen sene 240 bin ton kuru üzüm rekoltesine sahipken bu sene 150 bin ton seviyelerinde kaldığını ifade eden Alaşehir Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk; “Çiftçilerimiz fiyat düşüklüğünden dolayı endişe etmesinler. Geçen seneye nazaran rekolte azlığı yaşanması sebebiyle tüccarların elinde çok fazla üzüm yok. İleriki zamanlarda kuru üzüm fiyatı tekrar çiftçinin yüzünü güldürecek seviyelere çıkacaktır” diye konuştu.   TÜRK; “TARIM MALZEMELERİ ÇİFTÇİLERİN HİZMETİNDE”   Ziraat Odası Bünyesi’nde bulunan tarım araç gereçlerinin çok cüzi miktarda çiftçilerin hizmetine açık olduğunu ifade eden Türk; “ Diledikleri zaman, ihtiyaçları olan tarım aletini alıp kullanabilirler. Çiftçimize hizmet etmek bizim görevimiz” ifadelerini kullandı.
Alaşehir Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, bu sene meydana gelen kuru üzüm fiyatındaki dalgalanmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Sohbet şeklinde gerçekleştirdiğimiz röportajda başkan önemli noktalara değindi.

Ziraat Odası Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen röportajda Başkan Türk’ün çarpıcı açıklamaları dikkat çekti. Kurum üzüm fiyatındaki dalgalanmaların bir numaralı unsurun çiftçilerin bilinçli davranmaması olduğunu vurgulayan Necdet Türk şu ifadeleri kullandı; “Kurum üzüm fiyatındaki düşüşün sebebi çiftçimizin bilinçsiz davranmasıdır. Açığa dökme olarak tabir ettiğimiz sistemi uyguluyorlar. Üzümün fiyatını konuşmadan tüccara teslim ediyorlar. Tüccar da üzüm kendi deposunda olduğu için istediği fiyattan ödeme yapıyor. Bu da kuru üzüm fiyatlarının düşmesine neden oluyor” dedi.

 

TÜRK; ‘AÇIĞA DÖKMENİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ’

 

İşletme sahiplerinin daima pazarı kendi elinde tutmak istediğini söyleyen başkan,  bu duruma fırsat verilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi. Genellikle Saruhanlı, Turgutlu, Salihli tarafındaki işletmecilerin açığa dökme işlemini uyguladığına dikkat çeken Başkan Türk; “Bu saydığım ilçelerde daha çok uygulanan açığa dökme sisteminin bizim piyasamıza da zararı oluyor. Alaşehir’de yaptığımız sistemli çalışmalar meyvelerini verdi. Bizim piyasamızda açığa dökme uygulanmıyor. Çiftçi gerekirse bankadan kredi çekiyor yine de üzümünü açığa dökmüyor, bekletiyor. Sağduyulu oldukları için çiftçilerime bizzat teşekkür ediyorum. Bütün çiftçilerimizden aynı bilinçli davranışı ve sağduyuyu bekliyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Bu yıl meydana gelen ayaz ve dolu sebebiyle rekoltenin beklenenin çok fazla altında gerçekleştiğini, geçen sene 240 bin ton kuru üzüm rekoltesine sahipken bu sene 150 bin ton seviyelerinde kaldığını ifade eden Alaşehir Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk; “Çiftçilerimiz fiyat düşüklüğünden dolayı endişe etmesinler. Geçen seneye nazaran rekolte azlığı yaşanması sebebiyle tüccarların elinde çok fazla üzüm yok. İleriki zamanlarda kuru üzüm fiyatı tekrar çiftçinin yüzünü güldürecek seviyelere çıkacaktır” diye konuştu.

 

TÜRK; “TARIM MALZEMELERİ ÇİFTÇİLERİN HİZMETİNDE”

 

Ziraat Odası Bünyesi’nde bulunan tarım araç gereçlerinin çok cüzi miktarda çiftçilerin hizmetine açık olduğunu ifade eden Türk; “ Diledikleri zaman, ihtiyaçları olan tarım aletini alıp kullanabilirler. Çiftçimize hizmet etmek bizim görevimiz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.