UÇGUN, 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ KUTLADI

GÜNDEM 12.12.2019 - 11:49, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

UÇGUN, 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ KUTLADI

ALAŞEHİR KAYMAKAMI ABDULLAH UÇGUN, YAYINLADIĞI BİR MESAJLA 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜNÜ KUTLADI. KAYMAKM UÇGUN MESAJINDA ŞU İFADELERE YER VERDİ;
“İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 71 yıl önce bugün, 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilmiştir. Ülkemizde ise 6 Nisan 1949’da İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi onaylanarak kabul edilmiştir. Beyannamenin kabulünü takip eden yıllarda 10 Aralık, tüm dünya ülkeleri ve ülkemizde İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. İnsan Hakları Beyannamesi insanın insan olmaktan kaynaklanan değerini vurgulayan, onun hak ve özgürlüklerini tanıyan ve tanıtan bir beyannamedir. İnsan haklarının ‘’Anayasası’’ olarak tanımlanan bu beyanname, insana onurlu bir yaşam sağlamak için herkesin; ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal düşünce, ulusal veya sosyal köken, mülkiyet, doğuş vb. herhangi bir ayrım gözetmeksizin beyannamede yer alan bütün haklardan ve özgürlüklerden yararlanabileceğini hüküm altına almıştır. İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin evrensel değerler olduğu gerçeği ülkemizde de tam anlamıyla özümsenmiş ve insan haklarına saygı anayasamızın değiştirilemez ilkeleri arasında yer almıştır. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabulünün 71. Yılında hak ve özgürlüklerin gözetildiği, ayrımcılıkların yok olduğu, insan hakları ihlallerinin olmadığı sevgi, saygı ve kardeşliğin hakim olduğu bir dünya dileğiyle tüm Alaşehir’li vatandaşlarımızın ve tüm dünya milletlerinin 10 Aralık İnsan Hakları Gününü kutluyorum.”
ALAŞEHİR KAYMAKAMI ABDULLAH UÇGUN, YAYINLADIĞI BİR MESAJLA 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜNÜ KUTLADI. KAYMAKM UÇGUN MESAJINDA ŞU İFADELERE YER VERDİ;

“İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 71 yıl önce bugün, 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilmiştir. Ülkemizde ise 6 Nisan 1949’da İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi onaylanarak kabul edilmiştir. Beyannamenin kabulünü takip eden yıllarda 10 Aralık, tüm dünya ülkeleri ve ülkemizde İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

İnsan Hakları Beyannamesi insanın insan olmaktan kaynaklanan değerini vurgulayan, onun hak ve özgürlüklerini tanıyan ve tanıtan bir beyannamedir. İnsan haklarının ‘’Anayasası’’ olarak tanımlanan bu beyanname, insana onurlu bir yaşam sağlamak için herkesin; ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal düşünce, ulusal veya sosyal köken, mülkiyet, doğuş vb. herhangi bir ayrım gözetmeksizin beyannamede yer alan bütün haklardan ve özgürlüklerden yararlanabileceğini hüküm altına almıştır.

İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin evrensel değerler olduğu gerçeği ülkemizde de tam anlamıyla özümsenmiş ve insan haklarına saygı anayasamızın değiştirilemez ilkeleri arasında yer almıştır.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabulünün 71. Yılında hak ve özgürlüklerin gözetildiği, ayrımcılıkların yok olduğu, insan hakları ihlallerinin olmadığı sevgi, saygı ve kardeşliğin hakim olduğu bir dünya dileğiyle tüm Alaşehir’li vatandaşlarımızın ve tüm dünya milletlerinin 10 Aralık İnsan Hakları Gününü kutluyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.