“ÜRETİCİLERİMİZİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMALIDIR”

GÜNDEM 09.04.2020 - 10:56, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

“ÜRETİCİLERİMİZİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMALIDIR”

BAŞKAN NECDET TÜRK; “ÜRETİCİLERİMİZİN SULAMA VE ELEKTRİK BORÇLARI 1 YIL SÜREYLE FAİZSİZ OLARAK ERTELENMELİ, DESTEKLERE KONULAN BLOKELER KALDIRILMALIDIR.”DEDİ.
Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, sulama ve elektrik borçlarını ödeyemeyen üreticilerin desteklerine bloke konulduğunu bildirerek, “Elektrik şirketleri, DSİ- sulama birlikleri, diğer su kullanıcı teşkilatların üreticilerimizin desteklerine koydukları blokeleri kaldırmalarını bekliyoruz.”dedi. DSİ- sulama birlikleri ve diğer su kullanıcı teşkilatlara olan sulama suyu borcu ve elektrik dağıtım şirketlerine olan tarımsal sulamada kullanılan elektrik borçlarını vadesinde ödeyemeyen üreticilerin, 2020 yılı Mart ayında hesaplarına yatan gübre ve mazot desteklerine bloke konulduğunu ifade eden Başkan Türk, “Dicle Elektrik A.Ş. desteklere konulan blokeleri kaldırmıştır. Kendilerine teşekkür ediyor, diğer şirketlerin de örnek almasını bekliyoruz.”ifadelerini kullandı.  “ÜRETİCİLERİMİZİN BORÇLARI SON YILLARDA UYGULANAN ZAMLAR NEDENİYLE ÖDENEMEZ DURUMA GELDİ”  Üreticilerin sulama ve elektrik borçlarının, son yıllarda uygulanan zamlar nedeniyle ödenemez duruma geldiğine işaret eden Türk, şöyle devam etti: “2017 Aralık ayında 35,6 kuruştan elektrik alan üreticilerimiz yapılan yüzde 126,2'lik artışla birlikte 2019 Aralık ayında 80,60 kuruştan elektrik kullanmak zorunda kalmıştır. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce her yıl yayınlanan ‘Su Kullanım Hizmet Bedeli Tarifelerine’ göre de 2015 yılından bu yana sulama ücretlerinde yüzde 43,3 ile yüzde 47,1 arasında değişen oranlarda artış olmuştur. Üreticilerimizin birçoğu bu artışlar karşısında çaresiz kalmış, borçlarını ödeyememiştir. Koronavirüs salgını nedeniyle önünü görmekte, üretimini planlamakta güçlük yaşayan üreticilerimizin bu borçlarını ödemesine imkan bulunmamaktadır. Üreticilerimizin sulama ve elektrik borçları 1 yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmeli, desteklere konulan blokeler kaldırılmalıdır.” Ziraat Odaları olarak üreticilerin sorunlarının çözümü için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Türk, “Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı sayın Şemsi Bayraktar’ın aracılığı ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi arayarak talebimizi ilettim. Pakdemirli, bu konuda bir çalışma yaptıklarını söyledi. Kendilerinden en kısa zamanda üreticilerimizi memnun edecek bir haber bekliyoruz.”şeklinde konuştu.
BAŞKAN NECDET TÜRK; “ÜRETİCİLERİMİZİN SULAMA VE ELEKTRİK BORÇLARI 1 YIL SÜREYLE FAİZSİZ OLARAK ERTELENMELİ, DESTEKLERE KONULAN BLOKELER KALDIRILMALIDIR.”DEDİ.

Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, sulama ve elektrik borçlarını ödeyemeyen üreticilerin desteklerine bloke konulduğunu bildirerek, “Elektrik şirketleri, DSİ- sulama birlikleri, diğer su kullanıcı teşkilatların üreticilerimizin desteklerine koydukları blokeleri kaldırmalarını bekliyoruz.”dedi.

DSİ- sulama birlikleri ve diğer su kullanıcı teşkilatlara olan sulama suyu borcu ve elektrik dağıtım şirketlerine olan tarımsal sulamada kullanılan elektrik borçlarını vadesinde ödeyemeyen üreticilerin, 2020 yılı Mart ayında hesaplarına yatan gübre ve mazot desteklerine bloke konulduğunu ifade eden Başkan Türk, “Dicle Elektrik A.Ş. desteklere konulan blokeleri kaldırmıştır. Kendilerine teşekkür ediyor, diğer şirketlerin de örnek almasını bekliyoruz.”ifadelerini kullandı.

 “ÜRETİCİLERİMİZİN BORÇLARI SON YILLARDA UYGULANAN ZAMLAR NEDENİYLE ÖDENEMEZ DURUMA GELDİ”

 Üreticilerin sulama ve elektrik borçlarının, son yıllarda uygulanan zamlar nedeniyle ödenemez duruma geldiğine işaret eden Türk, şöyle devam etti:

“2017 Aralık ayında 35,6 kuruştan elektrik alan üreticilerimiz yapılan yüzde 126,2'lik artışla birlikte 2019 Aralık ayında 80,60 kuruştan elektrik kullanmak zorunda kalmıştır. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce her yıl yayınlanan ‘Su Kullanım Hizmet Bedeli Tarifelerine’ göre de 2015 yılından bu yana sulama ücretlerinde yüzde 43,3 ile yüzde 47,1 arasında değişen oranlarda artış olmuştur.

Üreticilerimizin birçoğu bu artışlar karşısında çaresiz kalmış, borçlarını ödeyememiştir. Koronavirüs salgını nedeniyle önünü görmekte, üretimini planlamakta güçlük yaşayan üreticilerimizin bu borçlarını ödemesine imkan bulunmamaktadır. Üreticilerimizin sulama ve elektrik borçları 1 yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmeli, desteklere konulan blokeler kaldırılmalıdır.”

Ziraat Odaları olarak üreticilerin sorunlarının çözümü için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Türk, “Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı sayın Şemsi Bayraktar’ın aracılığı ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi arayarak talebimizi ilettim. Pakdemirli, bu konuda bir çalışma yaptıklarını söyledi. Kendilerinden en kısa zamanda üreticilerimizi memnun edecek bir haber bekliyoruz.”şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.