VALİ DENİZ HAFTA SONU ALAŞEHİR'DE İNCELEMELERDE BULUNDU

GÜNDEM 19.11.2019 - 17:11, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

VALİ DENİZ HAFTA SONU ALAŞEHİR'DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Ahmet Deniz ve eşi Olcay Deniz, Alaşehir İlçesinde tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinin bulunduğu alanları ziyaret etti. İlçede bulunan mantar serasını da gezen Vali Ahmet Deniz ve eşi Olcay Deniz’e Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun ve eşi Duygu Uçgun eşlik etti.
VALİ DENİZ, DELEMENLER MAHALLE SAKİLERİ İLE BULUŞTU Delemenler Mahallesinde ‘Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında kurulan mantar serasını gezen Vali Deniz ve eşi, projenin uygulanması ve sera hakkında bilgi aldı. Daha sonra mahalle sakinleriyle bir araya gelen Vali Deniz, Manisa’nın tüm ilçeleriyle tarım alanında önemli bir yere sahip olduğunu, bu durumu korumak ve daha ileri seviyelere taşımak için katma değeri yüksek kaliteli üretim yapmak gerektiğini vurgulayarak “Devletimiz, Genç Çiftçi Projesi ve benzer projeler ile çiftçilerimize destek sağlıyor. Doğru ve kalitesi yüksek ürünler üreterek hem ilimizin hem de ülkemizin ekonomisine daha fazla katkı sağlamalıyız” dedi. TARİHİ KÜLTÜREL DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR Vali Ahmet Deniz ve eşi Olcay Deniz Alaşehir İlçesi ziyareti kapsamında, Manisa’nın kültür ve turizmine katkıda bulunmak üzere yapılan çalışmalara konu olabilecek mekânlarda ve restorasyon çalışmaları devam eden tarihi yerlerde incelemelerde bulundu. İlk olarak Alaşehir’de Bizans döneminde yapılmış olan M.S. VI. yüzyıla ait St. Jean Kilisesi ve tarihi Yıldırım Bayezid camiinde incelemelerde bulunan Vali Deniz, Kaymakam Uçgun ve yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Vali Deniz ve eşi daha sonra yaklaşık 500 yıl önce 16. yüzyılda Gedik Ahmet Paşa tarafından yaptırılan Kurşunlu Han’ı ve 3 bin yıllık Dionysos Şarap Tanrısının mozaiğinde incelemelerde bulundu. Alaşehir’de esnafı da ziyaret eden Vali Deniz, esnafa hayırlı işler ve bereketli kazançlar diledi.
Vali Ahmet Deniz ve eşi Olcay Deniz, Alaşehir İlçesinde tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinin bulunduğu alanları ziyaret etti. İlçede bulunan mantar serasını da gezen Vali Ahmet Deniz ve eşi Olcay Deniz’e Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun ve eşi Duygu Uçgun eşlik etti.

VALİ DENİZ, DELEMENLER MAHALLE SAKİLERİ İLE BULUŞTU

Delemenler Mahallesinde ‘Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında kurulan mantar serasını gezen Vali Deniz ve eşi, projenin uygulanması ve sera hakkında bilgi aldı. Daha sonra mahalle sakinleriyle bir araya gelen Vali Deniz, Manisa’nın tüm ilçeleriyle tarım alanında önemli bir yere sahip olduğunu, bu durumu korumak ve daha ileri seviyelere taşımak için katma değeri yüksek kaliteli üretim yapmak gerektiğini vurgulayarak “Devletimiz, Genç Çiftçi Projesi ve benzer projeler ile çiftçilerimize destek sağlıyor. Doğru ve kalitesi yüksek ürünler üreterek hem ilimizin hem de ülkemizin ekonomisine daha fazla katkı sağlamalıyız” dedi.

TARİHİ KÜLTÜREL DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Vali Ahmet Deniz ve eşi Olcay Deniz Alaşehir İlçesi ziyareti kapsamında, Manisa’nın kültür ve turizmine katkıda bulunmak üzere yapılan çalışmalara konu olabilecek mekânlarda ve restorasyon çalışmaları devam eden tarihi yerlerde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Alaşehir’de Bizans döneminde yapılmış olan M.S. VI. yüzyıla ait St. Jean Kilisesi ve tarihi Yıldırım Bayezid camiinde incelemelerde bulunan Vali Deniz, Kaymakam Uçgun ve yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Vali Deniz ve eşi daha sonra yaklaşık 500 yıl önce 16. yüzyılda Gedik Ahmet Paşa tarafından yaptırılan Kurşunlu Han’ı ve 3 bin yıllık Dionysos Şarap Tanrısının mozaiğinde incelemelerde bulundu.

Alaşehir’de esnafı da ziyaret eden Vali Deniz, esnafa hayırlı işler ve bereketli kazançlar diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.