ZİRAAT ODASI’NDAN ARAZİLERE ORGANİK MADDE DOPİNGİ

EĞİTİM 17.01.2020 - 09:23, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ZİRAAT ODASI’NDAN ARAZİLERE ORGANİK MADDE DOPİNGİ

Alaşehir Ziraat Odası, üreticilere destek olmaya devam ediyor. Yapılan toprak analizlerinde organik madde eksikliği tespit edilen arazilere, piyasa koşullarının altında organik gübre temin eden Oda Yönetimi, söz konusu ürünü üreticilere dağıtıyor.
İlçemiz sınırları içinde yetiştiriciliği yapılan bağ alanlarında toprak analiz sonuçlarına göre organik madde azlığı dikkat çekiyor. Bu da bağlarda gelişme zayıflığı, rekolte düşüklüğü, don ve hastalıklara karşı daha hassas bir sürgün salkım oluşumuna sebep oluyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Alaşehir Ziraat Odası Tarım Danışmanı Dündar Yalçın, “Son 7 yılda yaptırılan toprak analizlerinde hiç bir üreticimizin arazisinde organik madde lik dilimi yakalanmamış olup en yakın değerin yapısına yaklaşamadığı görülmüştür.”dedi. Yalçın, “4 seviyesinde olması gereken değer Alaşehir şartlarında 0,5 seviyesindedir, bunun yükseltilmesi  için HAYVANSAL VE MADENSEL organik ürünlerin toprağa uygun dozda verilmesi gerekiyor  ve bu işlemin her yıl uygulanması da şart. Ziraat Odası olarak yaptığımız kampanyalarla en iyi ürün gruplarını en uygun fiyatla üreticiyi buluşturduk. Bunu yaparken girdi maliyetini hesaplamak şartıyla en düşük seviyede tutarak 30.000 çuvallık bir satışımız oldu. Klasik hayvan gübresinin dekara maliyeti 300-350 TL olduğu günümüzde, 100 TL dekar maliyetiyle en az 10 kat daha iş yapan ürün gruplarını üreticiyle buluşturduk.”şeklinde konuştu. BİLİNÇLİ ÜRETİCİLER SİPARİŞİ ARTTIRDI  Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk de “Faydaları saymakla bitmeyen bu uygulamayı her türlü yetiştiricilik yapılan alanda uygulanması, üreticilerimizin karşısına sağlıklı ürün ve yüksek rekolte olarak çıkacaktır. Kefili olduğumuz bu ürünlerden üreticilerimiz Alaşehir Ziraat Odasından uygun fiyata temin edebilirler. Toprağımızın yapısını ve gübrede noksanlık yada fazlalığını ancak toprak analiziyle öğrenebiliriz.”dedi.   
Alaşehir Ziraat Odası, üreticilere destek olmaya devam ediyor. Yapılan toprak analizlerinde organik madde eksikliği tespit edilen arazilere, piyasa koşullarının altında organik gübre temin eden Oda Yönetimi, söz konusu ürünü üreticilere dağıtıyor.

İlçemiz sınırları içinde yetiştiriciliği yapılan bağ alanlarında toprak analiz sonuçlarına göre organik madde azlığı dikkat çekiyor. Bu da bağlarda gelişme zayıflığı, rekolte düşüklüğü, don ve hastalıklara karşı daha hassas bir sürgün salkım oluşumuna sebep oluyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Alaşehir Ziraat Odası Tarım Danışmanı Dündar Yalçın, “Son 7 yılda yaptırılan toprak analizlerinde hiç bir üreticimizin arazisinde organik madde lik dilimi yakalanmamış olup en yakın değerin yapısına yaklaşamadığı görülmüştür.”dedi.

Yalçın, “4 seviyesinde olması gereken değer Alaşehir şartlarında 0,5 seviyesindedir, bunun yükseltilmesi  için HAYVANSAL VE MADENSEL organik ürünlerin toprağa uygun dozda verilmesi gerekiyor  ve bu işlemin her yıl uygulanması da şart. Ziraat Odası olarak yaptığımız kampanyalarla en iyi ürün gruplarını en uygun fiyatla üreticiyi buluşturduk. Bunu yaparken girdi maliyetini hesaplamak şartıyla en düşük seviyede tutarak 30.000 çuvallık bir satışımız oldu. Klasik hayvan gübresinin dekara maliyeti 300-350 TL olduğu günümüzde, 100 TL dekar maliyetiyle en az 10 kat daha iş yapan ürün gruplarını üreticiyle buluşturduk.”şeklinde konuştu.

BİLİNÇLİ ÜRETİCİLER SİPARİŞİ ARTTIRDI

 Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk de “Faydaları saymakla bitmeyen bu uygulamayı her türlü yetiştiricilik yapılan alanda uygulanması, üreticilerimizin karşısına sağlıklı ürün ve yüksek rekolte olarak çıkacaktır. Kefili olduğumuz bu ürünlerden üreticilerimiz Alaşehir Ziraat Odasından uygun fiyata temin edebilirler. Toprağımızın yapısını ve gübrede noksanlık yada fazlalığını ancak toprak analiziyle öğrenebiliriz.”dedi.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.