Renk Enerji Alaşehir’de jeotermal kaynak arayacak
Renk Enerji Alaşehir’de jeotermal kaynak arayacak
Soyak Holding şirketlerinden Renk Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi, 91 milyon lira yatırımla Alaşehir sınırları içinde jeotermal kaynak arayacak. Proje alanı olarak belirlenen sondaj noktalarına en yakın yerleşim yerleri ise Üzümlü, Subaşı ve Hacıaliler Mahalleleri olarak belirtilmiş durumda.
Alaşehir'de 6 adet derin sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. Sondaj çalışmalarının sonuçlarına göre sahada jeotermal enerji santrali kurulması hedefleniyor.
Soyak Holding şirketlerinden Renk Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi, Manisa ili, Alaşehir ilçesi 2022-AR-22 no’lu Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatlı saha içerisinde Jeotermal Derin Arama Sondajı Çalışması gerçekleştirmeyi planlıyor. Projenin değeri 91 milyon lira olarak hesaplanıyor.
Proje kapsamında ruhsatlı saha içerisinde, Rotary (döner) Sondaj yöntemi ile 2’si reenjeksiyon amaçlı olmak üzere toplam 6 adet sondaj kuyusu açılacak. Sondaj kuyularında 3000 metre derinliğe kadar inilebilecek.
SAHADA JEOTERMAL SANTRAL KURULMASI HEDEFLENİYOR
Yörede yapılan araştırmalara göre, planlanan 6 adet sondajın her birinde kuyu tabanındaki akışkan sıcaklığının yaklaşık 200°C civarında olması, yüzeye çıkış sıcaklığının ise ortalama 130-150 °C arasında olması bekleniyor. Jeotermal akışkan kapasitesinin ise 150-200 ton/saat olması öngörülüyor. Elde edilecek jeotermal akışkanın sıcaklık ve debi değerlerine göre sahada elektrik santrali kurulması hedefleniyor.
Mim Mühendislik tarafından hazırlanan Proje Tanıtım Dosyasında proje konusu faaliyet şöyle tarif edilmiştir:
“RENK Enerji tarafından 2022-AR-22 no’lu Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatlı saha içerisinde planlanan, 2’si reenjeksiyon amaçlı olmak üzere toplam 6 adet Jeotermal Derin Arama Sondajı için hazırlanmıştır. Her bir sondaj noktasında sondaj çalışmasının iki vardiya üzerinden günde 24 saat çalışılarak 50 günde tamamlanması planlanmaktadır. Proje kapsamında arazide toplam 52 kişinin çalışması öngörülmektedir. Planlanan proje kapsamında sondaj yöntemlerinden Rotary (döner) Sondaj yöntemi kullanılacaktır. Arama çalışmaları derin arama sondajı yöntemi kullanılarak gerçekleştirilecektir.
Proje kapsamında gerçekleştirilecek sondaj çalışmaları esnasında 2.500 (+500) metre derinliğe kadar sondaj yapılması planlanmaktadır. Rotary makinesinin kapasitesi ise 3.500 metre derinliğe ulaşabilmektedir.
Yörede yapılan araştırmalara göre, planlanan 6 adet sondajın her birinde kuyu tabanındaki akışkan sıcaklığının yaklaşık 200°C civarında olması, yüzeye çıkış sıcaklığının ise ortalama 130-150 °C arasında olması beklenmektedir. Jeotermal akışkan kapasitesinin ise 150-200 ton/saat olması öngörülmektedir.” ifadeleri yer aldı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.