"ÇOCUKLARIMIZ, SEYİT ONBAŞI GİBİ KAHRAMANLARIMIZ VARKEN 'ÖRÜMCEK ADAM' GİBİ HAYALİ KAHRAMANLAR İLE BÜYÜYOR
"ÇOCUKLARIMIZ, SEYİT ONBAŞI GİBİ KAHRAMANLARIMIZ VARKEN 'ÖRÜMCEK ADAM' GİBİ HAYALİ KAHRAMANLAR İLE BÜYÜYOR
Alaşehir Adliyesi'nde görevli memur Fatih Çapkur "Şark Sokağı'nda Bir Adam" isimli tasavvufi kitap çıkardı. Çapkur, Günümüzde insanların tamamıyla günü kurtarma ve beden tokluğu için çalışıp çaba gösterdiğini, ruh tokluğunun ise neredeyse yok sayıldığını dile getirerek, "Artık insanlar sadece çok çalışıp kazanmak, birikim yapmak ve daha konforlu yaşayabilmek için olanca gücüyle çaba sarf ediyorlar. Oysa ki dünyevi mücadelenin yanında ruh doygunluğu için de çaba göstermemiz gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da talihsiz bir olay yaşandı hatırlayacak olursak. Bir eğlence merkezinde istek parça yüzünden sanatçı darp edilerek öldürülmüştü. Cinayeti işleyen kişilere baktığınızda hepsi okumuş, üniversite tahsili almış kariyer sahibi kişiler. Yukarıda bahsettiğimiz gibi ruh doygunluğu olmayınca sırf dünya için çalışıldığında vicdani olaylar da ikinci planda kalıyor. Oysa ki toplum olarak ruh dünyamız için de biraz olsun vakit ayırabilsek, günümüzde yaşanan ve can sıkan olayların bir çoğu yaşanmaz.
Alaşehir Adliyesi'nde görevli memur Fatih Çapkur "Şark Sokağı'nda Bir Adam" isimli tasavvufi kitap yazdı. Çapkur, "Yeni yetişen neslimiz maalesef örümcek adam gibi süperman gibi hayali ithal kahramanlar ile büyüyor. Oysa ki bizim şanlı tarihimizde Fatih Sultan Mehmet gibi İstanbul'un fethi ile bir çağı kapatıp yeni bir çağ açan, Seyit Onbaşı gibi Çanakkale Cephesi'nde insanüstü bir güç ile 270 kiloluk top mermisini sırtlayarak Birleşik Krallık'a ait Ocean Zırhlısını vurarak batmasını sağlayan ve bu sayede savaşın seyrini değiştiren nice kahramanlarımız var. Şanlı tarihimizde eşi benzeri görülmemiş, saymakla bitiremeyeceğimiz kadar vatan kahramanımız varken, bizler çocuklarımıza maalesef bunu aktaramıyoruz. Çocuklarımız ise süperman gibi örümcek adam gibi hayali kahramanlar ile büyüyor, bu da benim içimi acıtıyor. Çıkarmış olduğum ilk kitabımın ardından hedefim küçük çocuklara yönelik kitap çıkarmak olacak. Yeni yetişen nesiller bu ülkenin geleceği, temel taşlarıdır. Temel taşlarını ise düzgün inşa etmek bizim elimizde. Önümüzdeki süreçte en önemli proje bu benim için" dedi.
"ÇOCUKLUĞUMDA KİTAPLARLA BÜYÜDÜM"
Babasının öğretmen olduğunu ve küçük yaşta babasına ait kitaplıktaki kitapları okuyarak kitap okuma alışkanlığı kazandığını dile getiren Fatih Çapkur, "Babam öğretmendi ve ben ilkokula giderken babam Belenyaka İlköğretim okulunda görev yapıyordu. O dönem henüz televizyon yaygın olarak kullanılmıyordu. Özellikle kış aylarında dışarıya da çıkamadığımız için kitaplar ile baş başaydım. Hiç unutmam ilk okuduğum kitabın ismi Türk Masallarıydı. Büyük bir heyecanla okumuştum. Ondan sonra kitap okuma hevesim katlanarak artı. Harçlıklarımı biriktirerek ilk kitabımı ise liseye giderken almıştım. Uzun süre para biriktirmiştim bunun için. Hatta kitaba verdiğim parayı duyunca okuldaki tüm arkadaşlarımın eleştirisine maruz kalmıştım. Şimdi ise ilk kitabımı çıkarmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum" ifadelerini kullandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.