ALAŞEHİR EKONOMİSİNİN CAN DAMARI; YENİ SANAYİ SİTESİ

YAŞAM 06.03.2023 - 10:10, Güncelleme: 06.03.2023 - 10:10
 

ALAŞEHİR EKONOMİSİNİN CAN DAMARI; YENİ SANAYİ SİTESİ

1985 yılında kurulan ve geçen zaman içerisinde devasa bir istihdam alanına dönüşen Yeni Sanayi Sitesi, ilçe ekonomisin can damarı haline geldi. Başkanlığını Musa Yanık’ın yaptığı sitede yüzlerce iş yeri ilçe ekonomisine hayat veriyor.
Alaşehir’de 1985 yılında 700 dönümlük alanda kurulmaya başlayan Yeni Sanayi Sitesi bugün yüzlerce işyeri ve çalışanıyla ilçe ekonomisinin can damarı haline geldi. 700 dönümlük alanda 1985 yılında mevcut Başkan Musa Yanık’ın başkanlığında kurulan Yeni Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi içersinde barındırdığı fabrika, imalathane ve işyerleri ile ilçe ekonomisi açıdan hayati önem taşıyan bir ekonomi merkezine dönüştü. Kooperatifin doğuşu, gelişimi ve son durumunu Yeni Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Musa Yanık ile yerinde konuştuk. 1985 yılında başlayan gelişimin bugün geldiği noktayı kendisinden dinledik. 1990 YILINDA YAPILAŞMA BAŞLADI Yeni Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin 1985 yılında 450 ortakla başladığını ifade eden Başkan Musa Yanık, site arazisinde yapılaşmanın boş arazide başladığını söyledi. Yanık, “450 ortağımızla işe başladık. 1990 yılında arazimiz üzerinde yapılaşma çalışmalarına başladık. Küçük Sanayi Sitesi olarak başladığımız oluşumu bugün yaklaşık 750 dönüm alana yerleşmiş, fabrikası, işletmesi, imalathanesi, çıraklık eğitim merkezi, SGK Hizmet binasını barındıran bir organize sanayi sitesine dönüştürdük” dedi. “ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZİ VE SGK HİZMET BİNASI İÇİN YER TAHSİS ETTİK” Kooperatif olarak bölgenin bir ekonomi merkezi olması için inisiyatif aldıklarını, fedakarlıkta bulunduklarına dikkat çeken Başkan Yanık, “Bölgeye talebin çoğalması için kooperatif yönetimi olarak fedakarlık yaptık. Kooperatifimize ait arazilerden Çıraklı Eğitim Merkezi ve SGK hizmet binası yapımı için arsa bağışında bulunduk. Sonrasında sitemiz sanayici ve esnaflarımız için bir cazibe merkezi oldu.” Şeklinde konuştu. FABRİKADAN İŞLETMEYE, İMALATÇIDAN ESNAFA Sanayi sitesinde fabrikadan işletmeciye, imalatçıdan esnafa, oto galericiden tüccara ve diğer mesleklere kadar birçok sektörün faaliyet gösterdiğini dile getiren Başkan Yanık, “Sitemizde 300 adet sanayici iş yerleri, Kuru üzüm tüccarlarına ait İşyerleri olarak toplam 60 adet işyeri faaldir. •Galericiler Sitesinde38 adet iş yeri bulunmaktadır. 1 adet üzüm işleme ve paketleme tesisi, 1 adet orman ürünleri işleme fabrikası, 2 adet hazır beton tesisi, 1 adet kürek fabrikası ve 1 adet akaryakıt istasyonumuz mevcuttur.” Diyerek site hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.     
1985 yılında kurulan ve geçen zaman içerisinde devasa bir istihdam alanına dönüşen Yeni Sanayi Sitesi, ilçe ekonomisin can damarı haline geldi. Başkanlığını Musa Yanık’ın yaptığı sitede yüzlerce iş yeri ilçe ekonomisine hayat veriyor.

Alaşehir’de 1985 yılında 700 dönümlük alanda kurulmaya başlayan Yeni Sanayi Sitesi bugün yüzlerce işyeri ve çalışanıyla ilçe ekonomisinin can damarı haline geldi. 700 dönümlük alanda 1985 yılında mevcut Başkan Musa Yanık’ın başkanlığında kurulan Yeni Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi içersinde barındırdığı fabrika, imalathane ve işyerleri ile ilçe ekonomisi açıdan hayati önem taşıyan bir ekonomi merkezine dönüştü.

Kooperatifin doğuşu, gelişimi ve son durumunu Yeni Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Musa Yanık ile yerinde konuştuk. 1985 yılında başlayan gelişimin bugün geldiği noktayı kendisinden dinledik.

1990 YILINDA YAPILAŞMA BAŞLADI

Yeni Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin 1985 yılında 450 ortakla başladığını ifade eden Başkan Musa Yanık, site arazisinde yapılaşmanın boş arazide başladığını söyledi. Yanık, “450 ortağımızla işe başladık. 1990 yılında arazimiz üzerinde yapılaşma çalışmalarına başladık. Küçük Sanayi Sitesi olarak başladığımız oluşumu bugün yaklaşık 750 dönüm alana yerleşmiş, fabrikası, işletmesi, imalathanesi, çıraklık eğitim merkezi, SGK Hizmet binasını barındıran bir organize sanayi sitesine dönüştürdük” dedi.

“ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZİ VE SGK HİZMET BİNASI İÇİN YER TAHSİS ETTİK”

Kooperatif olarak bölgenin bir ekonomi merkezi olması için inisiyatif aldıklarını, fedakarlıkta bulunduklarına dikkat çeken Başkan Yanık, “Bölgeye talebin çoğalması için kooperatif yönetimi olarak fedakarlık yaptık. Kooperatifimize ait arazilerden Çıraklı Eğitim Merkezi ve SGK hizmet binası yapımı için arsa bağışında bulunduk. Sonrasında sitemiz sanayici ve esnaflarımız için bir cazibe merkezi oldu.” Şeklinde konuştu.

FABRİKADAN İŞLETMEYE, İMALATÇIDAN ESNAFA

Sanayi sitesinde fabrikadan işletmeciye, imalatçıdan esnafa, oto galericiden tüccara ve diğer mesleklere kadar birçok sektörün faaliyet gösterdiğini dile getiren Başkan Yanık, “Sitemizde 300 adet sanayici iş yerleri, Kuru üzüm tüccarlarına ait İşyerleri olarak toplam 60 adet işyeri faaldir. •Galericiler Sitesinde38 adet iş yeri bulunmaktadır. 1 adet üzüm işleme ve paketleme tesisi, 1 adet orman ürünleri işleme fabrikası, 2 adet hazır beton tesisi, 1 adet kürek fabrikası ve 1 adet akaryakıt istasyonumuz mevcuttur.” Diyerek site hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.