ALAŞEHİR’DE ZEHİRLİ UĞUR BÖCEĞİ ÖRÜMCEĞİ GÖRÜLDÜ
ALAŞEHİR’DE ZEHİRLİ UĞUR BÖCEĞİ ÖRÜMCEĞİ GÖRÜLDÜ
Alaşehir’de halk arasında zehirli uğur böceği örümceği olarak bilinen ‘Esus Cinnaberinus’ görüldü. Eresus sandaliatus, Eresidae familyasının Eresus cinsinden Avrupa'da ve Türkiye'de yaşayan zehirli örümcek türleri arasında yer almaktadır. Erkeklerinin kırmızı karnının üstü uğur böceği desenlidir ve ergin hâlde yaz aylarında görülürler. Peki, Uğur böceği örümceği zehirli mi, ısırırsa ne olur? Uğur böceği örümceği ısırığı öldürür mü? İşte, o detaylar…
Alaşehir’de Selim Çobanoğlu isimli vatandaş, Girelli Mahallesi’nde zehirli olduğu iddia edilen uğur böceği örümceğini gördü. Daha önce Muğla ve Denizli illerinde görülen ve basına yansıyan haberlerden bilgisi olduğunu söyleyen Çobanoğlu uğur böceği desenli örümceğin fotoğrafını çekti.
Selim Çobanoğlu isimli vatandaş yaptığı açıklamada, "Girelli Mahallesi’nde günlük rutin işlerimizi yaparken bahçede daha önce görmediğim bir türde örümceği gördüm. Basına yansıyan haberlerde örümceğin zehirli olduğunu duymuştum. İnsanların da haberi olsun diye fotoğrafını çekip gazeteci arkadaşlarla paylaştım" dedi.
Uğur Böceği Örümceği zehirli mi, ısırırsa öldürür mü?
Günümüzde nesli tehlike altında bulunan Uğur Böceği Örümceği, kırsal alanlarda toprak içinde yaptıkları yuvada yaşamaktadır. Türün erkek örümceği bu renklere sahiptir. Zehri insanları etkileyebilir. Soktuğu yerde kısmi acı, ateş artışı, kalp atım hızında artış ve baş ağrısı oluşturabilir. Bu tür için ölüm vakası bildirilmemiştir.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.